Brukshundsklubbar i Sverige

Att vända sig till en brukshundsklubb och bli medlem har otroligt många förmåner. Förmånerna gäller inte enbart för hundägaren utan även för hunden. Här får ni möjlighet att träffa andra hundägare och ta lärdom av varandra, bjuda på tips och råd eller bara umgås tillsammans med era hundar. Det anordnas ständigt roliga aktiviteter och tävlingar, samt även utbildningar och kurser som ni kan gå tillsammans. Genom att göra det stärker ni era band till varandra och du som hundägare kan känna dig säker på att din brukshund får både mental och fysisk träning.

Det spelar ingen roll var i landet man bor. Det finns alltid en brukshundsklubb nära. I listan nedan har vi valt ut ett flertal klubbar som har fått mycket goda omdömen och där alla hundar och hundraser är välkomna.

Tjörns Brukshundsklubb

Tjörns Brukshundsklubb är platsen där alla hundar är välkomna. Här träffas man tillsammans och kan umgås eller delta i olika kurser. De kurser som erbjuds på klubben är agility, lydnad, allmänlydnad, rallylydnad och bruks. Utöver kurser anordnas även spännande aktiviteter och event för hund och ägare. För den som vill finns det möjlighet att delta i läger, men även temadagar och föreläsningar finns med på listan.

Hofors Brukshundsklubb

Hofors Brukshundsklubb ligger belägen i Torsåker och erbjuder fantastiska möjligheter. Området är mycket vackert och här finns stora ytor för hund och hundägare att vistas på. Precis som på många andra hundklubbar erbjuder Hofors Brukshundsklubb ett flertal olika kurser, tävlingar och även ett prestigefyllt pris till “Årets hund”. Varje månad anordnas “tisdagsträningar” i lydnad och bruks där en professionell instruktör finns på plats. Resterande tisdagar sker träningen dock på egen hand, tillsammans med andra medlemmar.

Värmdö Brukshundsklubb

Det är alltid fart och fläkt på Värmdö Brukshundsklubb. Här kan du välja att delta i kurser som lydnad, allmänlydnad, nosework, rallylydnad, valpkurser, brukskurser, agility och mycket mer. Under sommaren och våren är tävlingarna i gång som mest och det gäller att vara ute i god tid för att anmäla sig själv och sin hund. För den som vill finns även kurser för tjänstehundar, vilket gör Värmdö Brukshundsklubb till ett självklart val för den som vill utvecklas och få en varierad träning.

Svenska Brukshundsklubben

Svenska Brukshundsklubben är kanske den största och mest populära klubben i hela landet. Klubben befinner sig inte på en enda plats, utan finns utspridd så att så många som möjligt kan ta del av den. Här anordnas allt från kurser, tävlingar, träningar till prov för dig och din hund. Att vara medlem kostar 400 kronor om året, men ett flertal olika medlemskap finns att välja mellan. Med bara ett enkelt knapptryck kan du söka upp den klubb som ligger dig närmast och fyller därefter i ansökan om medlemskap. Här finns även möjlighet att delta i många spännande event och evenemang, aktiviteter och roliga temadagar tillsammans med andra hundägare. Det finns otroligt många förmåner i Svenska Brukshundsklubben. Du får ta del av mängder med rabatter och kan även räkna med att få medlemstidningen i din brevlåda 6 gånger om året.