Svenska Brukshundsklubben – därför bör du bli medlem!

Att träna sin hund själv är väl enkelt? Det klarar ju vem som helst, eller hur? Att resonera så är inte ovanligt och visst går det egentligen väldigt bra att träna sin hund själv. För att man ska lyckas med det krävs dock en hel del kunskaper om hur en brukshund ska aktiveras, något som många dessvärre inte har. Genom att bli medlem i en brukshundsklubb kan du enkelt träna tillsammans med din hund och kan dessutom få ta del av många spännande aktiviteter och event.

Brukshundsklubbar finns överallt i hela Sverige. På majoriteten av klubbarna är alla hundar välkomna att delta och det spelar ingen roll vilken ras hunden är. Även blandraser är naturligtvis välkomna. En av de absolut största klubbar som finns i landet är Svenska Brukshundsklubben och klubben finns belägen på flera platser i Sverige. För att enklast hitta den klubb som ligger så nära dig själv som möjligt kan man söka efter distrikt eller område på deras hemsida.

Vad får man då ut av att vara medlem? Till att börja med kan du räkna med att få tillgång till ett av Sverige absolut största och bästa utbud av utbildningar och hundkurser. Här kan du hitta kurser för valpar, lydnadskurser eller kurser för tjänstehundar. För den som vill finns fantastiska utbildningsmöjligheter om man vill tävla i olika hundsporter och ett medlemskap ger dig även rätt att delta i alla tävlingar, utställningar eller prov som Svenska Brukshundsklubben erbjuder. Du kan med andra ord förvänta dig en hel del aktiviteter och underhållning för både dig och din hund. Välj mellan flera olika medlemskap och välj det som passar dig bäst.

Precis som i alla klubbar får du många förmåner att dra nytta av. Utöver de stora kursutbud som klubben har blir du även prenumerant på klubbens egen medlemstidning. Detta sker kostnadsfritt och ingår självklart i medlemskapet. Tidningen är mycket omtyckt och levererar många spännande artiklar och information som en brukshundsägare kan uppskatta. Sammanlagt får du 6 stycken tidningar om året.

Som om detta inte vore nog ingår även en hel del andra roliga förmåner. Bland annat kan du känner dig säker då en personolycksfallsförsäkring ingår, men även en rabatt på hundförsäkring hos försäkringsbolaget Agria. Att vara försäkrad när man deltar på aktiviteter och träningar är otroligt viktigt, både för hund och människa. Du kommer även få njuta av rabatter och information från Royal Canin och tillgång till militärrabatt. Militärrabatt kan låta hårt för många, men rabatten inkluderar varor från ledande tillverkare och det spelar ingen roll om du handlar online eller i en fysisk butik. Sist men inte minst får du rabatt om du skulle vilja bo på Nordic Choice hotels. Fantastiskt!

Det är otroligt enkelt att bli medlem hos Svenska Brukshundsklubben. Det enda man behöver göra är att leta upp en klubb i det område man önskar och kan därefter välja mellan flera olika medlemsformer. Alla medlemskap inkluderar dock en förbundsavgift som ligger på 400 kronor om året. Välj mellan ordinarie medlemskap, familjemedlemskap, utlandsmedlemskap, ungdomsmedlemskap eller att vara hedersmedlem.