Nyheter och uppdateringar

Det finns ständigt nya saker att hitta på för den som är ägare till en brukshund. Som de flesta redan vet har brukshundar mycket energi, fart och fläkt, vilket naturligtvis bäddar för en hel del spännande överraskningar och många roliga stunder tillsammans. På Avesta Brukshundsklubb ser vi till att ni aldrig blir uttråkade och har många nya upptåg på gång.

Att träna tillsammans med sin hund är mycket roligt och något som vi alltid uppmuntrar alla hundägare till att göra. För att det hela ska bli så kul och givande som möjligt har vi anordnat speciella dagar där vi riktar vår fokus på utomhusträningar. När man tränar utomhus har man möjlighet att röra sig över en mycket större yta och träningen blir både givande och mer effektiv. När det varma och sköna vädret har dragit in över landet blir det självklart även skönt för både ägare och hund att spendera tid utomhus i den friska luften.

Träning tillsammans med sin hund inomhus gör det lättare för hunden att behålla sitt fokus, eftersom det kanske inte finns så mycket dofter eller andra saker att lägga sin koncentration på. Är man däremot utomhus får hunden jobba till det yttersta för att verkligen lägga all fokus och allt arbete på det som ska göras.

Träningsdagen är uppdelad under flera tillfällen och under pausen får hunden välbehövd vila i skuggan medan matte fikar och spelar sitt favoritspel Puppy Love. Puppy Love är en mycket rolig spelautomat som du enkelt kan spela direkt via din mobiltelefon. Du behöver inte oroa dig för att ladda ner någon app, utan kan använda dig av din vanliga webbläsare så går det även betydligt snabbare.

Att vila är minst lika viktigt som att träna hårt, eftersom det är just under vilan som hjärnan och kroppen bearbetar och tar in allt som man precis har lärt sig. Det är minst lika viktigt för hunden som för föraren att ta sig en paus, så att man kan samla ny energi tills pausen är över.

På Avesta Brukshundsklubb är alla hundar välkomna att delta, oavsett ras. För att få ta del av alla spännande kurser och träningsdagar är det dock viktigt att man kontaktar oss och skaffar sig ett medlemskap. Vi erbjuder ständigt nya och spännande utmaningar för hundar och människor och vill naturligtvis att även du blir en del av detta. Genom att besöka vår kalender kan du enklare se när en träningskväll eller ett event planeras in och kan på så sätt vara säker på att du aldrig missar en enda rolig stund.

Framöver väntar t.ex. den omtyckta Midsommarträffen där Avesta Brukshundsklubb bjuder på förmiddagsträning för den som önskar delta och en härlig midsommarbuffé som avslut. På tisdagar kl.18 är det även tid för träning utan skott och torsdagar 18.00-18.30 bjuder på träning i platsliggning med skott.

Häng med oss på Avesta Brukshundsklubb och ta del av alla spännande träningar som erbjuds. Önskar du tävla tillsammans med din hund finns det ett flertal tävlingar som ligger redo inför sommaren 2018.